Festival tradițional de muzică, poezie și cântece patriotice la Neamţ

Data: 05 Decembrie 2019

De ziua României, comuna Vânători-Neamț a adus un omagiu istoriei, trecutului glorios, eroilor neamului, prin glasurile inocente ale copiilor înscriși în cadrul celor trei secțiuni ale Festivalului jude­țean de poezie și cântece patriotice „Pui de lei - Noi suntem români”, ediția a 3-a. Proiectul a fost realizat de Liceul Tehnologic „Arhimandrit Chiriac Nicolau”, Vânători-Neamț, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Neamț, Aso­ciația „În Munții Neamțului” și Primăria comunei Vânători-Neamț.

Proiectul a adunat peste 200 de copii din întreg județul și din alte județe. În costume populare, au evoluat pe scenă la prima secțiune recitatorii care au readus în prim-plan versuri celebre ale poeților care au mărturisit dragostea de țară, dar și versuri proprii. Glasuri îngerești au umplut apoi sala arhiplină a Centrului cultural „Mihail Sadoveanu” din Vânători-Neamț, odată cu startul secțiunii de muzică. Interpreți talentați, grupuri vocale bine pregătite au pus în mare dificultate juriul, care cu greu a reușit să-i departajeze. După rostirea rugăciunilor de mul­țumire și de binecuvântare pentru Ziua Naţională de 1 Decembrie, arhim. Mihail Daniliuc a adresat un cuvânt de suflet în cinstea acestei mari sărbători.

Pe parcursul a șapte ore de spectacol, copii, părinți, spectatori s-au bucurat împreună, au cântat și au sărbătorit cum se cuvine Ziua Națională în ținutul Neamțului. (Elena Petrariu, Doina Paga, Mihaela Sângeap, pr. Viorel Irina)