Festivalul Internațional de Poezie București - ediția a XIII-a

Un articol de: Ștefania Coșuleanu - 13 Septembrie 2023

În perioada 11-17 septembrie 2023, are loc în Capitală cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Interna­țional de Poezie București (FIPB). Proiect cunoscut și urmărit cu interes atât de breasla scriitorilor, cât și de publicul iubitor de literatură, FIPB a crescut de la o ediție la alta, devenind astăzi cel mai important eveniment de gen din România și unul dintre cele mai urmărite din Europa.

Arhitectura programului ediției din acest an include o listă bogată de partici­panți: 157 de poeți din 26 de țări de pe patru continente (Albania, Austria, Bolivia, Bos­nia, Bulgaria, Canada, Cipru, Croația, Danemarca, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Italia, Macedonia de Nord, Maroc, Muntenegru, Peru, Polonia, Portugalia, Republica Moldova, Spania, Turcia, Ță­rile de Jos și Uru­guay), se arată pe site-ul mnlr.ro.

Cele șapte zile de festival includ peste 50 de evenimente, pe teme și formate diferite: de la întâlniri cu poeți, traducători și editori, lecturi publice, dezbateri, mese rotunde, colocvii, maratoane de poezie sau performance-uri, la spectacole de teatru, proiecții de filme și concerte, expoziții și evenimente dedicate profesio­niștilor. Iubitorii de poezie din Capitală sunt așteptați să ia parte la evenimente în cadrul FIPB 2023 în 14 spații culturale cunoscute: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, MNLR - sediul din str. Nicolae Crețulescu nr. 8 și din Calea Griviței 64-66, Casa Memorială „Tudor Arghezi - Măr­țișor”, Cărturești Verona, Casa de Cultură „Friedrich Schiller”, ARCUB, Librăria franceză Kyralina, Muzeul Națio­nal Cotroceni, Institutul Italian de Cultură, Institutul Cervantes din București, Biblioteca Metropolitană Bucu­rești, Londohome, Teatrul Dramaturgilor Români. Detaliile și programul festivalului pot fi aflate de pe mnlr.ro.