Festivalul Pădurii la Școala de la Bunești

Un articol de: Ștefania Coșuleanu - 09 Iulie 2024

Școala de la Bunești, din comuna Mălureni, județul Argeș, organizează, în perioada 13-14 iulie 2024, prima ediție a Festivalului Pădurii, eveniment dedicat lemnului, care își propune formarea unei rețele între proiectanți, constructori și beneficiari pentru schimburi de idei. Lemnul va fi abordat din mai multe perspective: terapie, sursă de hrană, instrumente muzicale ș.a., festivalul adresându-se profesioniștilor din domeniile care au contact direct cu lemnul și locuitorilor zonelor rurale, conform informațiilor de pe pagina de Facebook Școala de la Bunești.

Din 2008, la Şcoala de la Buneşti, profesori și studenți construiesc un campus sub forma unui șantier-școală, un ansamblu de machete de studiu la scara 1:1, dedicate câte unui material de construcție natural: pământ, piatră, cărămidă, lemn. 

Participarea la festival se face pe baza înscrierii, prin formularul online, în limita locurilor disponibile, și a achitării con­tri­buției minime recomandată de 100 lei/persoană, până la data de 12 iulie. Banii vor fi folosiți pentru continuarea plantărilor în Parcul Dendrologic al Școlii de la Bunești, potrivit organizatorilor.