Festivalul Tarafuri şi Fanfare la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului
Complexul Naţional Muzeal (CNM) ASTRA Sibiu, Asociaţia Mişcarea de Rezistenţă şi Asociaţia Culturală „Grigore Leşe” organizează, în perioada 22-30 august, a X-a ediţie a Festivalului Tarafuri şi Fanfare. La Muzeul ASTRA, programul Festivalului va putea fi urmărit pe 22 şi pe 23 august. Astfel, sâmbătă şi duminică, Taraful Gorjului, Comunitatea din Vinerea (Alba), Fanfara din Forăşti (Suceava), Taraful din Băbiciu (Olt), Dănţăuşii şi fluieraşul de pe Valea Idicelului (Mureş), Taraful din Ianca (Olt) Nea Titi Burcea, lăutarul din Băduleasa (Teleorman) vor susţine recitaluri în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, conform unui comunicat al CNM ASTRA. În seara de duminică, 23 august, amfitrion va fi Grigore Leşe.
Festivalul Tarafuri şi Fanfare a fost iniţiat de Marius Tucă în anul 2007, în spiritul „Recursului la România”. Evenimentul cultural s-a transformat, în timp, într-o veritabilă „Mişcare de Rezistenţă”. A debutat la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, a poposit pe uliţele Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului, s-a oprit, câteva ediţii, la Suceava, a revenit, pe uliţele Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti, şi porneşte anul acesta într-o nouă călătorie, cu oprire la Muzeul Astra din Sibiu, în perioada 22-23 august, în Centrul Istoric al Craiovei (29 august) şi pe meleaguri gorjene, acasă la Brâncuşi, la Muzeul Arhitecturii Populare din Curtişoara (30 august).
Festivalul Tarafuri şi Fanfare face parte din programul „Şcoala în satul tradiţional” la Muzeul ASTRA, după cum a arătat Lucian Robu, muzeograf CNM ASTRA.