Festivalul Toamnei la Fundația „Episcop Melchisedec” din Roman

Un articol de: Monahia ­Dionisia Şchiopu - 11 Octombrie 2022

Joi, 6 octombrie, cu binecuvântarea Înaltprea­sfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, unitățile școlare din cadrul Fundației „Episcop Melchisedec”, respectiv Gră­dinița cu program prelungit „Episcop Melchisedec” și Școala primară „Mușatinii”, au organizat, cu ocazia Zilei Mondiale a Educației, cea de-a treia ediție a Festivalului Toamnei.

La eveniment au participat peste 200 de copii și 400 de părinți și invitați. Invitat special, îndrăgita interpretă de muzică populară Maria Șalaru a fost prezentă și însoțită de elevii săi de la Școala Populară de Arte și Meserii Bacău, care a cântat și încântat auditoriul.

Festivalul a debutat cu rugăciuni de binecuvântare a ofrandelor aduse de părinți, rostite de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. A urmat programul artistic alcătuit din cântece, poezii și scenete dedicate anotimpului toamnei și prezentat de preșcolarii Grădiniței cu program prelungit „Episcop Melchisedec” și de școlarii Școlii primare „Mușatinii”. În partea a doua a programului, artiștii băcăuani au atras nenumărate aplauze și aprecieri.

Pentru efortul lor, micuții mușatini au fost răsplătiți cu daruri ascunse în grămezile de frunze, pe care singuri le-au descoperit. Elevii Școlii Populare de Arte și Meserii Bacău au primit diplome de participare și daruri oferite de arhim. Pimen Costea, președintele Fundației „Episcop Melchisedec”. Doamna Maria Șalaru a fost premiată cu o diplomă de recunoștință semnată de ierarhul locului.