Festivitate de absolvire la Școala Postliceală Sanitară „Christiana”, Cluj-Napoca

Un articol de: Darius Echim - 10 Iunie 2019

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a participat vineri, 7 iunie, la festivitatea de absolvire a promoţiei 2018-2019 de la Școala Postliceală Sanitară „Christiana” din Cluj-Napoca.

La festivitatea care a avut loc la sala de conferințe a hotelului „Victoria”, Părintele Mitropolit Andrei a rostit o rugăciune de mulțumire, apoi, i-a felicitat pe absolvenți și le-a adresat un cuvânt duhovnicesc. A luat cuvântul și directorul instituției de învățământ, prof. Ana Gorgan, care a apreciat munca și devotamentul celor 56 de elevi de la specializarea asistent medical generalist. Absolvenții au rostit jurământul de credinţă al asistenților, iar șeful de promoție a rememorat cei trei ani de studiu, mulțu­mindu-le profesorilor care au contribuit la dezvoltarea și formarea lor. Ceremonia s-a încheiat cu strigarea catalogului şi cu momentul în care viitorii asistenți medicali au fost declaraţi absolvenţi. 

Absolvenții au fost felicitați, iar Părintele Mitropolit Andrei le-a dăruit cartea „Veșnicia s-a născut la sat”, apărută în cadrul „Anului omagial al satului românesc”.

La eveniment au luat parte familiile și prietenii absolvenților, colectivul profesoral, consilierul misionar-social al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, Liciniu Câmpean și părintele prof. Ovidiu Gavrea, care predă religie în cadrul școlii postliceale. 

Școala Postliceală Sanitară „Christiana” din Cluj-Napoca este o unitate privată de învățământ, înființată în anul 1992, la ini­țiativa Asociației Filantropice Medical-Creștine „Christiana” – filiala Cluj, aflată sub patronajul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Vadului, Feleacului și Clujului.