Festivitate pentru elevii Seminarului băimărean

Un articol de: Andrei Fărcaş - 30 Mai 2016

Preasfinţitul Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, a participat la festivitatea de premiere a celor mai buni elevi de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Baia Mare şi la cursul festiv de absolvire.

Cursul festiv a început cu slujba Te-Deum-ului, oficiată de trei preoţi profesori ai unităţii de învăţământ, Florin Hoban, inspector şcolar de religie, Petrică Covaciu şi Claudiu Pop.

PS Iustin Sigheteanul i-a felicitat pe cei 117 absolvenţi de la cele două specializări – Teologie şi Ştiinţele naturii - pentru rezultatele la învăţătură obţinute în acest an şcolar şi a apreciat înţelegerea şi colaborarea care există între cadrele didactice de la cele două secţii. Ierarhul i-a încurajat pe elevi pentru noile etape ale vieţii, i-a îndemnat să rămână în credinţă, în dragoste de Dumnezeu, şi a mulţumit profesorilor de la cele două secţii şi părinţilor care i-au sprijinit. La final, PS Iustin Sigheteanul i-a anunţat pe cei prezenţi că 10 dintre elevii celor două secţii, câte cinci de la fiecare, vor beneficia de o tabără gratuită de trei zile la Izvoare, pentru rezultatele deosebite obţinute la învăţătură.