Ficăţei de pui şi cartofi ţărăneşti
Ingrediente: 1 kg cartofi roşii; 500 g ficăţei; 1 ceapă; ulei; sare; piper; boia dulce; 2 foi de dafin; usturoi opţional.
Mod de preparare: Se curăţă cartofii, se taie cubuleţe şi se pun la fiert în apă cu sare. Într-o tigaie în care am încins uleiul, se pune ceapa tăiată mărunta şi se căleşte până devine translucidă. Se presară puţină boia dulce şi se amestecă, după care se adaugă cartofii, scurşi mai înainte de apa în care au fiert, şi foile de dafin. Se mai amestecă 5 minute şi se dă la o parte. Separat, ficăţeii curăţaţi şi spălaţi se pun într-o tigaie cu ulei încins, la foc mic, cu capac. Se lasă la înăbuşit 10 minute, după care se adaugă sare şi piper după gust. Opţional se poate pune şi un căţel de usturoi. Se aşază cartofii pe farfurie şi deasupra ficăţeii, peste care se poate presăra pătrunjel.