Filantropie și misiune în Protopopiatul Slobozia

Un articol de: Anastasia Pătrașcu - 16 Iulie 2024

 Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în perioada aprilie–iunie 2024, în toate parohiile din cadrul Protopopiatului Slobozia, ju­dețul Ialomița, au fost intensificate activitățile filantropice și misionare pentru sprijinirea celor aflați în suferință. 

Prin implicarea consiliilor și comitetelor parohiale, cu ajutorul voluntarilor și donatorilor, 3.502 persoane, copii și familii aflate în risc social, au primit pachete cu alimente, dulciuri, fructe, masă caldă, jucării, îmbrăcăminte, încălțăminte, cărți de rugăciune și iconițe, în valoare totală de 200.263 de lei. 

 De asemenea, 21 de persoane, 2 copii, 1 persoană cu dizabilități și 17 persoane vârstnice aflate în situații de risc medical au primit sprijin financiar în valoare totală de 48.325 de lei, pentru procurarea de medicamente (4.265 de lei), analize medicale (460 de lei), recuperare medicală și echipament medical (43.600 de lei), iar 24 de persoane vârstnice au beneficiat de consultații oftalmologice gratuite, în urma colaborării dintre Parohia Căzănești și medici specialiști în domeniu.

 În perioada menționată, s-a săvârșit în continuare Taina Sfântului Maslu pentru rezidenții celor două centre de asistență socială, Centrul de îngrijire și asistență socială din Slobozia, respectiv Căminul pentru persoane vârstnice din Balaciu, beneficiarii primind servicii religioase, Taina Sfintei Spovedanii și a Sfintei Împărtășanii. 

 În curtea Căminului pentru persoane vârst­nice din Balaciu, a fost sfinţită troiţa dedicată sărbătorii „Acoperământul Maicii Domnului”. 

 De asemenea, s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu și au fost înălțate rugăciuni pentru sănătatea și vindecarea pacienților internați pe secția de oncologie a spitalului, în prezența cadrelor medicale și a personalului instituției. La finalul întâlnirii, s-au distribuit iconițe și cărți de rugăciune tuturor celor internați pe secția menționată. 

 Prin implicarea preotului capelan, 31 de persoane internate pe secțiile Spitalului Ju­dețean de Urgență Slobozia au primit asis­tență religioasă, fiind încurajate să depășească perioada de suferință prin care trec. 

 În preajma sfintelor sărbători pascale, în toate parohiile protopopiatului s-au distribuit pachete cu dulciuri copiilor care au venit la biserică pentru a primi Sfânta Împărtășanie, precum și pachete cu alimente persoanelor vârst­nice și familiilor nevoiașe.