Filmul documentar „Unde ești, Adame?”, proiectat la Buzău

Data: 02 Noiembrie 2023

Cu binecuvântarea Înaltprea­sfin­țitului Părinte Arhiepiscop Ciprian, în seara zilei de luni, 30 octombrie, la Sala Mare a Consiliului Județean Buzău, a fost proiectat filmul „Unde ești, Adame?”, produs de protodiaconul ucrainean Alexandru Plyska și regizat de Alexandru Zaporoschenko. Evenimentul a fost organizat de Societatea Națio­nală a Femeilor Ortodoxe Române din Arhi­episcopia Buzăului și Vrancei (SNFOR - ABV), în colaborare cu Sectorul cultural și comu­ni­cații media al eparhiei.

În deschidere, prof. Neluța-Mirela Furtună, președinta SNFOR - ABV, a menționat cir­cumstanțele în care acest documentar a ajuns și la Buzău, salutând prezența în mijlocul celor 350 de spectatori din sală a însuși producătorului său, care a petrecut, pe parcursul a 10 ani, mai multe perioade de timp alături de monahii din obștea Mănăstirii Dochiariu. A urmat cuvântul invitatului, apoi a fost vizionat filmul, care a avut o durată de aproximativ 80 de minute.

În final, pr. Dragoș-Mihail Olteanu, consilier eparhial la Sectorul cultural și co­municații media, a transmis mesajul de binecuvântare al Arhiepiscopului Buzăului și Vrancei, precizând că o cunoaștere îndeaproape a lumii monahale, în special a celei din Sfântul Munte Athos, ne ajută să conștientizăm și mai mult că rostul viețuirii noastre pe pământ, indiferent că suntem monahi sau simpli credincioși, este acela de a dobândi pacea și bucuria vieții veșnice din Împărăția lui Dumnezeu.