Final de an școlar pentru elevii de gimnaziu de la Colegiul Ortodox clujean

Un articol de: Darius Echim - 21 Iunie 2023

Elevii de gimnaziu din cadrul Colegiului Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” din Cluj-Napoca au fost răsplătiți, vineri, 16 iunie, cu premii în cadrul unei festivități desfășurate în Aula Facultății de Teologie Ortodoxă a Universității „Babeș-Bolyai”.

Elevii au avut rezultate deosebite la învățătură în acest an şcolar, dar și la olimpiade și concursuri județene și naționale. Şcolarii au fost îndemnați de Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, să fie tot mai buni la învățătură, dar să nu neglijeze partea spirituală.

„Elevii au fost premiați și gra­tulați în prezența părinților și a invitaților. Fiecare a primit premii, deoarece mediile de absolvire sunt foarte mari”, a precizat directorul colegiului, pr. Liviu Vidican-Manci.

Colegiul Ortodox clujean își des­fășoară neîntrerupt activitatea din anul 1952. Începând din 2012, școala s-a deschis și spre ciclurile primar și gimnazial. Din toamnă, elevii de gimnaziu vor învăța într-o nouă clădire, modernizată și dotată printr-un proiect european, inves­tiție de peste 3 milioane de euro.