Final de proiect educațional la Parohia Mărcuța

Un articol de: Diac. Emilian Apostolescu - 23 Mai 2024

Proiectul educațional „Iubirea față de Dumnezeu și față de aproapele”, organizat la Parohia Mărcuța din Capitală începând cu luna februarie, a ajuns la final. Lucrările elevilor participanți de la școlile gimnaziale și liceele din Capitală sunt premiate mâine, 24 mai, în biserica parohiei.

În cadrul evenimentului, premiile pentru lucrările selecționate vor fi oferite elevilor de reprezentanții Sectorului învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor. Ediția a treia a proiectului educațional „Iubirea față de Dumnezeu și față de aproapele” reunește lucrări de pictură și desen, dar și creații literare.

„Proiectul inițiat și coordonat de profesoara de religie Oana Diaconescu de la Școala nr. 66 a ajuns la a treia ediție, participând elevi de la mai multe școli gimnaziale și licee din Capitală. Concursul se desfă­șoară pe secțiuni, subsecțiuni și categorii de vârstă. Secțiunea literară cuprinde poezie și compunere, respectiv eseu, iar cea artistică, desen, pictură pe hârtie, pe sticlă, pe lemn, pe scoarță de copac, dar și grafică”, a declarat pentru TRINITAS TV părintele paroh Dan Gheorghe.