Flori pentru persoanele de la Centrul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” din Capitală

Un articol de: Diac. Emilian Apostolescu - 11 Martie 2022

Ziua de 8 martie a fost emoțio­nantă pentru pacienții și personalul Centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” al Arhi­episcopiei Bucu­reș­tilor. De Ziua Internațională a Femeii, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Națio­nale i-au vizitat pe aceștia și le-au dăruit flori de primăvară, iconițe, cărți de rugăciune cu Minunile, Acatistul și Paraclisul Icoanei Maicii Domnului „Pantanassa”, precum și dulciuri.

Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor, a vorbit despre cea mai recentă vizită a acestora la Centrul „Sfântul Nectarie” și despre bucuria resimțită de pacienții îngrijiți aici: „Luna martie este, după cum știți, luna primăverii și a speranței, luna în care noi des­fășurăm de obicei cel puțin o activitate în cadrul acestei insti­tuții. Aici ne simțim ca acasă, ca în familie, și ne dorim ca de fiecare dată când venim să le aducem celor de aici bucurie, putere, cre­dință, speranță și un pic de primăvară în sufletele acestor paci­enți greu încercați. Nu este ușor să ai o asemenea suferință, dar cu sigu­ranță Dumnezeu a îngăduit aceste lucruri și cu si­guranță acești oameni se mântuiesc. Datoria noas­tră este să le fim alături în înfruntarea bolii, să ne rugăm pentru ei și să le oferim toată dragostea noastră”.

De asemenea, Adriana Căruntu, directorul Centrului de îngrijiri paliative, a adăugat: „Ziua de 8 martie, Ziua Internațională a Femeii, a fost pentru pacienții și angajații centrului nostru o zi de bucurie, o zi în care voluntarii de la Paraclisul Catedralei Națio­nale au reușit să le aducă tuturor primăvara, mai ales în suflet, ceea ce este foarte important. Voluntarii ne-au vizitat purtând în brațe coșuri pline cu flori de primăvară, cu iconițe cu Maica Domnului și cu ciocolată”.

Centrul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” a fost înființat în anul 2006 de Arhiepiscopia Bu­cu­reștilor și este primul „hospice” pentru pacienții în stadiu terminal din cadrul Arhiepiscopiei Bucu­reș­ti­lor. Din anul 2012, funcţionează într-un sediu nou, situat în str. General Dimitrie Salmen nr. 14, sectorul 2, municipiul București, construit în baza unui proiect de fi­nan­ța­re de la Ambasada Elveției, a Primăriei Sectorului 2 și a Fun­dației Hilfsverein Nymphenburg din Germania.