Formare pentru voluntarii proiectului „Tabăra din inima satului”

Un articol de: Diac. Vasile Robert Nechifor - 06 Martie 2020

La Oravița, județul Caraș-Severin, s-a desfășurat de curând prima întâlnire de formare pentru voluntarii celei de-a doua ediții a proiectului „Tabăra din inima satului”. Cei 25 de voluntari au participat la prezentarea unei retrospective a activităţilor din anul trecut şi la două ateliere despre educaţia pentru viaţă şi dezvoltare personală.

După mesajele introductive, voluntarii au vizionat un material video care a cuprins amintiri, poze și mărturii din fiecare dintre taberele organizate în vara anului trecut. Sesiunea a continuat cu prezentarea programului taberelor din această vară, dar și a noului proiect destinat comunităților urbane, „Tabăra din inima familiei”, ne-a transmis Darius Herea.

În a doua parte a zilei, voluntarilor le-au fost prezentate atelierele artistice din cadrul programului, apoi aceștia au participat la două dintre cele mai importante module, „Educația pentru viață”, sub coordonarea Alexandrei Nadane și a Anitei Radics, respectiv „Dezvoltare personală”, sub îndrumarea profesoarei Nicoleta Marcu și a studentei Andra Jurca, formatori ai programului.