Formarea adulților privind măsurile de prevenire și combatere a pandemiei

Data: 31 Iulie 2020

În sala de consiliu „Matei Basarab” din cadrul Centrului eparhial din Slobozia, a avut loc miercuri, 29 iulie 2020, ședința de lucru a Permanenței Consiliului eparhial al Episcopiei Sloboziei și Călă­rașilor, sub președinția Prea­sfin­țitului Părinte Episcop Vincențiu, se arată pe site-ul eparhiei sf-esc.ro. 

În ședința de lucru a Per­ma­nen­ței Consiliului eparhial au fost propuse și aprobate mișcări de personal clerical și neclerical în cadrul Eparhiei Sloboziei și Călărașilor. S-a luat act de mai multe hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, printre care, în timp de pandemie, să se păstreze practica ortodoxă de împărtășire euharistică a credin­cioșilor cu o singură lin­gu­riță sfințită, iar Sfânta Euharistie să fie sfințită într-un singur Potir.

Mai multe lucrări de întreținere a bisericilor parohiale și mănăstirilor din eparhie au fost aprobate în ședința de lucru. S-a acordat arhiereasca binecuvântare Protopopiatului Călă­rași privind încheierea unui parteneriat cu Fundația Doctrina având ca obiect formarea profesională a adulților, respectând măsurile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Ședința a avut pe ordinea de zi măsuri pentru îmbunătățirea activității pastoral-misionare și administrativ-patrimoniale a parohiilor, mănăstirilor și protopopiatelor din cuprinsul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.