Fotograf român premiat în ţara cangurilor

Data: 02 Feb 2015

Australia, o ţară-continent cu frumuseţi diverse, cu sălbăticii acvatice şi terestre, cu litoraluri generoase şi valuri pentru surferii de elită, îi recunoaşte calităţile unui fotograf român, ceea ce este chiar o performanţă.

Un inginer constructor român, Mihai Florea, în vârstă de 47 de ani, care de 17 ani trăieşte în Australia, a primit premiul pentru fotograful anului pe 2014, acordat de revista “Australian Photography + digital”.

Mihai Florea, care trăieşte împreună cu familia sa în Australia, are fotografia ca pasiune încă din copilărie, dar numai în ultimii ani a început să-i acorde o atenţie specială, şi iată că rezultatele au apărut.

Juriul a selectat câştigătorii în urma analizării a peste 7.500 de fotografii artistice realizate de fotografi semiprofesionişti şi amatori din întreaga Australie. Florea a fost desemnat câştigătorul absolut al concursului, precum şi câştigătorul categoriei pentru fotografii alb-negru. Au mai fost acordate premii pentru categoriile "Peisaj", "Viaţa în Natură" şi "Portret".

Premiul a constat într-un cec de 5.000 de dolari şi un aparat foto Olympus OM-D în valoare de 1.495 de dolari. (Dan Cârlea)