Gala de excelență a județului Dâmbovița

Data: 04 Iunie 2024

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgo­viștei și Exarh patriarhal, a participat luni, 3 iunie, la Gala de excelență a județului Dâm­bovița, care a avut loc la Sala „Indepen­dența” din Târgo­viște, în cadrul manifestărilor dedicate Zilelor Județului, cu prilejul celor 512 ani de atestare documentară.

În cuvântul său, Înaltprea­sfinția Sa a subliniat faptul că spiritualitatea și cultura ortodoxă sunt mărci identitare ale jude­țului Dâmbovița, iar măreția acestuia este dată și de efervescența credin­ței ce a rodit, de-a lungul timpului, în spațiul culturii.

Ierarhul a arătat că ceea ce am primit de la înaintași trebuie să aprofundăm și să dezvoltăm, punându-ne amprenta personală în tot ceea ce facem, pentru a da mărturie țării și lumii de măreția cre­dinței, de profunzimea culturii și de aportul nostru la ctitorirea civi­lizației românești și europene. 

Cu această ocazie, au primit diplome de excelență profesori și elevi din diferite localități ale județului, ca apreciere pentru faptul că prin performanțele lor au avut o contri­buție semnificativă la promovarea comunității locale.

La eveniment au luat parte conducerea Consiliului Județean Dâm­bovița, a Instituției Prefectului, a Primăriei Municipiului Târgo­viște, parlamentari, conducerea Univer­sității „Valahia”, consilieri județeni și locali, reprezentanți ai institu­țiilor descentralizate ale statului, ne-a transmis Biroul de presă al Arhi­episcopiei Târgoviștei.