Gala Fundaţiei Naţionale pentru Civilizaţie Rurală în județul Vâlcea

Un articol de: Diac. Vasile Robert Nechifor - 14 Noiembrie 2019

În ziua de 9 noiembrie a avut loc cea de-a 21-a ediţie a decernării premiilor anuale ale Fundaţiei Naţionale pentru Civilizaţie Rurală „Nişte Ţărani”. La evenimentul desfăşurat în bisericuţa din satul Viorești, comuna Slătioara, județul Vâlcea, au participat Înaltprea­sfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în calitate de preşedinte de onoare al fundaţiei, scriitorul Dinu Săraru, fondatorul fundaţiei, gen. lt. (r) Olimpiodor Antonescu, președintele fundaţiei, reprezentanţi ai auto­rităților publice locale și un numeros public.

Evenimentul a debutat cu slujba de Te Deum, săvârșită de ­Înalt­preasfinţitul Părinte Arhiepiscop Varsanufie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. La ediţia din acest an, au fost distinşi cu marele premiu scriitorul Nicolae Dabija şi prim-viceguvernatorul Băncii Naţionale a României, Florin Georgescu. 

Alte premii au fost oferite per­sonalităților care s-au remarcat în domeniile cultural, literar, artistic, jurnalistic, administrativ sau din mediul de afaceri, care au promovat lumea satului în România.