Geniul eminescian omagiat și de seminariștii tulceni

Un articol de: Pr. Felix Neculai - 16 Ianuarie 2024

Ziua Culturii Naționale și „Ziua Mihai Eminescu - 174 de ani de la naștere” au fost serbate luni și la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Casian” din Tulcea printr-o activitate cultural-artistică și literară, la care, alături de cadrele didactice și elevii liceului, a participat și Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, împreună cu preoți consilieri de la Centrul eparhial.

Corul „Carpe in Deum” al școlii a interpretat piese corale pe versuri eminesciene, iar elevii semi­nariști au recitat poezii din opera lui Mihai Eminescu.

Părintele Gheorghe Stan, profesor de limba și literatura română, a prezentat referatul „Rugăciunea în poezia lui Mihai Eminescu”, după care cei prezenți au vizionat filmul documentar „Mihai Eminescu, geniu al culturii națio­nale” realizat de TRINITAS TV.

La finalul întâlnirii, Preasfințitul Părinte Episcop Visarion a rostit un cuvânt despre valoarea nepieritoare a poetului Mihai Eminescu în cultura română. Întâlnirea s-a încheiat în Biblioteca „Mihai Eminescu” a liceului cu prezentarea unei mici expoziții cu volume din opera marelui poet.