Ghiozdane oferite de Parohia Timișoara-Plopi
În Parohia Timișoara-Plopi s-a desfășurat, la început de an școlar, o acțiune filantropică, în cadrul căreia aproximativ 70 de elevi de la Școala Gimnazială nr. 4, care provin din familii dezavantajate din punct de vedere economic, au primit ghiozdane și rechizite școlare, ca un imbold în activitatea de învățare și cunoaștere.
Momentul binecuvântat al păşirii peste pragul şcolii este umbrit, nu de puţine ori, de grijile, de nevoile şi de lipsurile unor familii care, din cauza posibilităţilor materiale reduse, nu pot asigura minimul necesar de rechizite, obiecte de studiu şi articole de îmbrăcăminte. Confruntate cu astfel de probleme ce stau la baza riscului educațional, unele familii nu-şi mai pot trimite copiii la şcoală, abandonul şcolar şi analfabetismul înregistrând cote cu adevărat îngrijorătoare în învățământul românesc. Faţă de acești factori socioeducaționali, Biserica nu poate rămâne pasivă, mai ales că, de-a lungul istoriei, rolul ei în actul educațional a fost esenţial.
Evenimentul a debutat în biserica cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, după Sfânta Liturghie, când părintele paroh Zaharia Pereș, după ce a ținut un cuvânt de învățătură cu exemple biblice despre importanța educației în viață, împreună cu inginerii Cătălin Martin, Alina Turda și colaboratorii acestora de la câteva societăți de IT din Timișoara au împărțit elevilor câte un ghiozdan și rechizite școlare necesare procesului de studiu în noul an școlar.
„Acțiunea de astăzi vine să completeze activitățile filantropice organizate în parohia noastră de la începutul anului, cu nădejdea că, în felul acesta, implicăm credincioșii parohiei să participe la împlinirea cuvântului evanghelic, întrucât «credința fără fapte, moartă este», așa cum spune Sfântul Iacov. Astfel îi determinăm și pe copii să trăiască într-o lume altruistă, bucurându-se de prieteniile creștinești care se leagă în timpul anului școlar atunci când ei se întâlnesc și la biserică”, a spus părintele paroh Zaharia Pereș.
Evenimentul s-a realizat cu ajutorul unor oameni de bine de la mai multe companii IT din Timișoara, care au continuat o tradiție mai veche de a fi alături de copiii nevoiași la început de an școlar.