Grija față de sănătate discutată de clericii tulceni

Un articol de: Pr. Felix Neculai - 13 Martie 2024

Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, s-a aflat marți, 12 martie, la sediul Protopopiatului Babadag, județul Tulcea, unde a prezidat lucrările ședinței preoțești lunare. În cuvântul de deschidere, Preasfinția Sa a vorbit despre proclamarea Anului omagial și comemorativ 2024, dezvoltând tema cinstirii Sfinților doctori fără de arginți în cadrul cultului bisericesc.

Conferința cu tema „Sfinții doctori fără de arginți și sensurile cinstirii acestora” a fost susținută de pr. Gheorghe Vîlcu, de la Parohia Făgărașul Nou, în ea tratând despre cultul sfinților și despre legătura dintre trup și suflet și grija Bisericii față de sănătatea sufletească și trupească a credincioșilor.

În cadrul întâlnirii, preoții participanți au avut intervenții și completări pe marginea temelor propuse, accentuând nevoia solidarității credincioșilor în rugăciune și prin filantropie în fața suferinței și a bolii. Au fost discutate și alte probleme ce privesc viața administrativă, pastorală și cultural-socială a parohiilor.