Grijă pentru trup şi pentru suflet

Un articol de: Pr. Constantin Olariu - 26 Iulie 2018

Săptămâna aceasta au fost organizate o serie de activităţi culturale şi social-filantropice în mai multe parohii şi unităţi de învăţământ din Arhiepiscopia Râmnicului. Între cele mai importante se numără şi acţiunea „Micul jurnalist”, organizată luni, 23 iulie, la Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” Vâlcea.

Alături de doamna Jana Sdreală, domnul Marian Udrescu şi domnul Viorel Cherăscu, reprezentanta Ligii Femeilor Creştine Ortodoxe Vâlcea, doamna Zenovia Zamfir, a vorbit copiilor despre proiectele „Iubirea de aproapele meu”, „Copilăria, bucuria tuturor”.

În contextul evenimentelor dedicate Anului omagial al unităţii de credinţă şi de neam şi Anului comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918, membrele Ligii Femeilor Creştine Ortodoxe Vâlcea, Zenovia Zamfir şi Marina Mihaela Popa, au participat la  manifestările desfăşurate la Mănăstirea Topliţa în data de 20 iulie.

Cateheză pentru copiii „Grădiniţei Estivale - Șotron 2018”

Tot săptămâna aceasta, pr. Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Biroului eparhial de catehizare a rromilor din Arhiepiscopia Râmnicului, a susţinut cateheza cu titlul „Sfinţii sunt prietenii lui Dumnezeu şi ai copiilor”. Activitatea s-a desfăşurat în cadrul programului „Grădiniţei Estivale - Șotron 2018”, organizat la Grădiniţa cu program normal Sânbotin. Tot aici au fost organizate mai multe ateliere de creație în cadrul cărora copiii au putut colora și desfășura o serie de activități care să le dezvolte abilitățile de exprimare. Aceste ateliere au fost organizate de către Asociaţia OvidiuRo. Atelierele de vară nu sunt doar o alternativă de petrecere a timpului pe durata vacanței de vară, ci și o adevărată oportunitate de a aduce educaţie de calitate în grădiniţele din comunităţi dezavantajate.

„Progresăm în credință făcând fapte bune cu stăruință”

În Parohia „Sfântul Ilie” din municipiul Drăgăşani s-au desfăşurat de asemenea mai multe activităţi social-filantropice, implicând deopotrivă preoţi şi credincioşi. Între cele mai cunoscute proiecte, implementate de curând în parohie, se numără şi activitatea tematică „Progresăm în credință făcând fapte bune cu stăruință”. „Activitățile desfășu­rate în cadrul acestuia, prin implicarea tinerilor, vizează atât latura socială, cât și latura educativă. În apropierea unor sărbători, împreună cu tinerii parohiei noastre, preoți și reprezentanți ai Comitetului parohial oferă celor nevoiași pachete cu hrană și îmbrăcăminte persoanelor cu situa­ție materială precară. Sunt ajutați și elevii care provin din familii defavorizate. Eforturile noastre sunt răsplătite de acești copii prin rezultatele deosebite la învă­țătură. Venim în sprijinul elevilor cu risc de abandon școlar, pentru a-și putea continua studiile. Câteva dintre aceste activități sunt consemnate în periodicul parohiei, «Filantropia», o revistă care face cunoscută dorința de întrajutorare a tinerilor parohieni, dar și necesitatea afirmării misiunii filantropice desfășurate în comunitate”, a precizat părintele Valentin Popa.