Gustul bucatelor tradiționale redescoperit în Capitală

Un articol de: Mariana Bahcevan - 19 Decembrie 2015

În perioada 18-20 decembrie, în curtea Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) se va desfășura „Târgul de Crăciun”. Potrivit unui comunicat de presă al MADR, cei care vor vizita „Târgul de Crăciun” din curtea MADR sunt invitaţi să redescopere gustul bucatelor „cu poveste” din diferite regiuni ale României, al produselor din carne sau din lapte (brânză de burduf, telemea, caş dulce sau afumat, pastramă de oaie, urdă), al produselor din pește (păstrăv afumat în cobză de brad „Doftana”, salată de icre de crap și de știucă/ zacuscă de pește/ scrumbie marinată), al produselor de panificaţie şi patiserie (pâine cu cartofi, diverse sortimente de cozonac) al siropurilor, gemurilor sau dulceţurilor de fructe. La expoziţie vor fi prezenţi producători de fructe şi legume, miere, dar şi cei de palincă şi vin. Între produsele care vor încânta vizitatorii târgului amintim „Magiunul de prune de Topoloveni”, produs care beneficiază de certificare de calitate europeană „Indicație Geografică Protejată (IGP)”.

În târg va fi amenajată o secţiune dedicată meşterilor populari care vor expune măşti tradiţionale, instrumente populare, iconografie, obiecte obţinute prin prelucrarea lemnului şi a hârtiei, costume populare şi păpuşi cu motive populare.