Hirotesii de duhovnici în Arhiepiscopia Târgoviștei

Data: 31 Iulie 2020

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, a hirotesit întru duhovnici patru preoți din cadrul eparhiei. La final le-a oferit îndemnuri pastorale, precum și daruri pentru începutul noii lor lucrări misionare și duhovnicești.

Patru tineri preoţi, de curând hirotoniți - părintele Ionuț Ciulei, de la Parohia Schela Mare, Protoieria Târgoviște Sud; părintele Ioan Bogdan Savu, de la Parohia Tătărani, Protoieria Târgoviște Nord; părintele Eugen Stroe, de la Parohia Vultureanca, Protoieria Găești; și părintele Radu Marius Gârniță, de la Parohia Comișani, Protoieria Târgoviște Sud - au fost hirotesiți duhovnici de către Înalt­preasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, miercuri, 29 iulie. Slujba de hirotesie a avut loc la Biserica Kretzulescu, paraclis al Reședinţei mitropolitane din Târgoviște.

În cuvântul de învăţătură de la finalul slujbei, Înaltpreasfinţia Sa le-a vorbit tinerilor clerici despre principalele activități pastoral-misionare necesare în contextul de astăzi, încurajându-i să aprofundeze, la parohiile lor, spiritualitatea noastră ortodoxă și cateheza, mai ales în rândul tinerilor, pentru a contribui la înnoirea vieții comunității, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgo­viștei. Cu această ocazie, Înaltpreasfinţia Sa le-a oferit tinerilor preoți câte un Molitfelnic și o cruce de binecuvântare.