Hirotonie de diacon la Catedrala Mitropolitană din Nürnberg, Germania

Data: 27 Noiembrie 2020

Sâmbătă, 21 noiembrie, de praznicul Intrării în biserică a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, viețuitorii de la Centrul Mitropolitan și credincioșii din Parohia Nürnberg, Germania, s-au bucurat să participe la hirotonia întru diacon a teologului dr. Claudiu Pătrașcu, fost psalt al catedralei. Sfânta Litur­ghie și hirotonia au fost săvârșite de Înaltprea­sfin­țitul Părinte Serafim, Mitropolitul ortodox român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, se arată pe site-ul mitropolia-ro.de.

Din soborul de slujitori a făcut parte și părintele Klaus Klein, preot ortodox aflat în serviciul Crucii Roșii Bavareze.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul „Sfinții Martiri Brâncoveni” al catedralei, care a fost condus pentru mai bine de cinci ani de Claudiu Pătrașcu, doctor în muzică bizantină la Conservatorul din București.

În predica sa, ierarhul a explicat că, după cum Sfânta Fecioară Maria provine dintr-o familie evlavioasă, iar prin rămânerea ei la Templul din Ierusalim timp de 12 ani s-a curățit încă și mai mult pentru a primi pe Pruncul Sfânt, tot la fel credincioșii, începând postul de patruzeci de zile dinaintea Crăciunului, se pregătesc pentru a-L primi, fiecare dintre ei, pe Mântuitorul.

În încheiere, Înaltpreasfinția Sa a prezentat activitatea de mai bine de cinci ani a psaltului Claudiu Pătrașcu la strana catedralei și la conducerea corului acesteia, binecuvântându-l în noua slujire pe care o începe în cadrul Parohiei „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Wuppertal, Germania.