Hirotonie de ierodiacon la Mănăstirea Gura Motrului

Un articol de: Pr. Alin Marian Gigină - 08 Decembrie 2021

Mănăstirea Gura Motrului, ju­dețul Mehedinți, a primit luni, 6 decembrie, vizita Prea­sfin­țitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, care a săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de slujitori.

Răspunsurile liturgice au fost date de membrii Grupului psaltic „Sfântul Nicodim de la Tismana” al Catedralei Episcopale din Drobeta-Turnu Severin.

În cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul l-a hirotonit întru ierodiacon pe monahul Ioachim Pelin, viețuitor al Mănăstirii Gura Motrului. În cuvântul de învățătură de la finalul Sfintei Liturghii, Prea­sfinția Sa a vorbit despre im­por­tanța și însemnătatea troparului care este „portretul Sfântului”, evidențiind pe baza troparului calitățile Sfântului Ierarh Nicolae. După slujba săvâr­șită la Mănăstirea Gura Motrului, Prea­sfințitul Părinte Episcop Nicodim, înso­țit de arhimandritul Gherasim Armu­lescu, starețul Mănăstirii To­pol­nița, și de părintele Adrian Olarean, consilierul administrativ al Episcopiei Severinului și Strehaiei, a efectuat o vizită pastorală în satul Menții Față, filie a Parohiei Comanda, păstorită de părintele Marian Arnăutu, pentru a vedea stadiul lucrărilor de restaurare demarate la această biserică.