Hirotonie de preot la Catedrala Arhiepiscopală din Târgoviște

Data: 05 Iulie 2022

În Duminica a treia după Rusalii, 3 iulie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală din Târgoviște.
Cu acest prilej, ierarhul locului l-a hirotonit întru preot pe diaconul Gabriel Florin Roșu, absolvent al Facultății de Teologie și Științele Educației din Târgoviște, pe seama Parohiei Cojasca, Protoieria Târgoviște Sud, județul Dâmbovița.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a explicat sensul spiritual al pericopei evanghelice a zilei - `Despre grijile vieții” - arătând că omul trebuie să iasă de sub tirania obsesiei față de cele materiale, pentru ca să dea în viața sa, întotdeauna, prioritate lui Dumnezeu și realității spirituale. Chiriarhul locului a evidențiat noblețea învățăturilor și înălțimea morală pe care le-a adus în lume Domnul nostru Iisus Hristos, fiindcă din Evanghelie învățăm cum să ne petrecem viața în deplină libertate duhovnicească, ne-a transmis Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.