Hirotonie de preot şi diacon în Episcopia Oradiei

Un articol de: Pr. Andi Constantin Bacter - 22 Feb 2022

Duminică, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” a Parohiei Haieu, Protopopiatul Oradea. Cu această ocazie a fost adăugat un nou hram bisericii, cel al Izvorului Tămăduirii, sărbătoare închinată Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.

În cuvântul de învăţătură, ierarhul a vorbit despre Pilda Întoarcerii Fiului risipitor, accentuând dragostea tatălui care așteaptă întoarcerea: „De fapt suntem pe rând și fiul risipitor, și fratele fiului risipitor - fiul risipitor, atunci când ne întoarcem la Dumnezeu după ce am greșit și am căzut în păcat, Dumnezeu primindu-ne și iertându-ne, iar fratele fiului risipitor, atunci când suntem geloși pe dragostea lui Dumnezeu, când îi iartă pe cei pe care noi, datorită micimii noastre sufletești, îi socotim mai păcătoși decât noi”. Ierarhul a mai subliniat că „fiul rătăcitor, care a plecat din Rai datorită neascultării sale și a fost izgonit de acolo, este omul”, care este aşteptat să moştenească „darurile pe care Dumnezeu ni le-a gătit. Viața veșnică în Împărăția cerurilor”.

Preasfinţitul Părinte Episcop Sofronie a hirotonit preot pe diaconul Ionuț Marin Durnea pentru Parohia Făncica, Protopopiatul Marghita, şi diacon pe teologul Florin Vaida, pentru Biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir”, din Oradea. Pr. paroh Horațiu Marian Bocșan a mulțumit ierarhului pentru slujire şi pentru noul hram al bisericii.