Hirotonie întru preot la Catedrala Episcopală din Caransebeș

Un articol de: Arhid. Pavel Canea,   Darius Herea - 17 Noiembrie 2020

În ziua de cinstire a Sfântului Ioan Gură de Aur, vineri, 13 noiembrie, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a slujit la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș. Ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie în cadrul căreia l-a hirotonit întru preot pe diaconul Ioan Busuioc pe seama Parohiei Plugova din Protopopiatul Băile Herculane, județul Caraș-Severin.

„Îi mulțumim Mântuitorului Hristos pentru că am putut astăzi să săvârșim Sfânta Liturghie chiar în ziua de prăznuire a Sfântului Ioan Gură de Aur, Arhiepiscopul Constantinopolului, cel care a trecut la cele veșnice în anul 407. Înainte de a pleca să dea răspuns bun înaintea Arhiereului Celui Veșnic, Sfântul Ioan Gură de Aur a spus «Slavă lui Dumnezeu pentru toate!». De aceea se cuvine ca și noi toți să spunem astăzi: Slavă lui Dumnezeu pentru toate, pentru această Sfântă Liturghie, Taină a Hirotoniei și pentru această duhovnicească întâlnire”, a spus ierarhul în cuvântul de învățătură.

Parohia Plugova din Protopopiatul Băile Herculane are 245 de familii cu 635 de credincioşi. Biserica parohială are hramul „Adormirea Maicii Domnului” și a fost ridicată în anul 1846.