Hirotonie la Catedrala Arhiepiscopală din Galați

Un articol de: Pr. Rareș Bucur - 03 Iunie 2024

În cea de-a cincea duminică după Sfintele Paşti, numită şi „a Samarinencei”, Înaltprea­sfin­țitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală din Galați, în prezenţa credin­cio­şilor din municipiu. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de corul acestui sfânt lăcaş. La momentul liturgic rânduit, teologul Ştefan Adrian Popovici a fost hirotonit întru diacon. 

În cadrul slujbei, ierarhul a rostit rugăciuni către Milostivul Dumnezeu pentru dăinuirea dragostei între copii şi părinţi şi pentru întărirea familiei creştine, precum şi pentru ocrotirea şi vindecarea celor bolnavi.

În cuvântul de învățătură, Înaltprea­sfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică de la Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan, în care se relatează convorbirea Domnului nostru Iisus Hristos cu femeia samarineancă la fântâna lui Iacob.

De asemenea, Părintele Arhiepiscop a citit mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, intitulat „Rolul primordial al părinţilor în creşterea şi îngrijirea copiilor”, transmis cu ocazia „Duminicii părinţilor şi copiilor”, prima duminică după data de 1 iunie - Ziua Internaţională a Copilului. La finalul slujbei, chiriarhul Dunării de Jos i-a binecuvântat pe toţi cei prezenţi şi a mers în curtea Reşedinţei arhi­episcopale împreună cu un grup de copii şi îndrumătorii acestora de la un Centru pentru copii din cadrul DGASPC Galaţi, pentru a le oferi daruri şi a participa cu toţii la o agapă creştină.