Hirotonie la Mănăstirea Jitianu din județul Dolj

Un articol de: Pr. Teodor Marcu - 12 Feb 2024

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, a săvârșit sâmbătă, 10 februarie, Sfânta Liturghie în cinstea Sfântului Sfințit Mucenic Haralambie la Mănăstirea Jitianu, din județul Dolj, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi. 

În cadrul sfintei slujbe, ierarhul l-a hirotonit întru diacon pe teologul Alexandru Fleancu pe seama Catedralei Mitropolitane din Craiova. La final, ieromonahul Pafnutie de la Mănăstirea Jitianu a primit hirotesia întru duhovnic de la Mitropolitul Olteniei. De asemenea, diaconul Victor Șapcă și diaconul Dorin Măciucă au fost hiro­tesiți arhidiaconi.  

„Bucuria Sfântului Haralambie se revarsă asupra noastră în diferite forme, pentru că Dumnezeu ne poartă de grijă și ne împărtă­șește daruri bogate, după vrednicie și în măsura în care noi ne silim să fim bineplăcuți înaintea lui Dumnezeu. Dacă osteneala noastră este ca să ne înfrumu­sețăm sufletele cu spovedanie, cu Sfânta Împărtășanie, cu rugăciune și priveghere, atunci Dumnezeu este darnic și mult milostiv. Vă dorim ca Bunul Dumnezeu și Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie să vă ocrotească și să vă ajute, să vă binecuvânteze și să vă ferească de toată boala și nepu­tința”, a spus în cuvântul său Mitropolitul Olteniei.