Hirotonii în biserica Parohiei Modelu din județul Călărași

Data: 01 Noiembrie 2021

Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a săvârșit duminică Sfânta Liturghie la Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Parohia Modelu, județul Călărași.

În cadrul slujbei s-au rostit ectenii și rugăciuni pentru Episcopul Gurie, care a trecut la cele veșnice. Dialogul liturgic a fost întreținut de un grup de preoți din Călărași și elevi ai Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia.

Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu l-a hirotonit întru diacon pe teologul Dumitru Alexandru George, pe seama bisericii Parohiei „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din comuna Drăgoiești, județul Ialomița, și întru preot pe diaconul Năstase Nicolae Codruț, pe seama Parohiei „Sfântul Ierarh Nicolae” din comuna Ciochina, județul Ialomița.

În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a explicat pericopa evanghelică despre bogatul nemilostiv și săracul Lazăr, îndemnând credincioșii să fie generoși cu cei în nevoie și în necazuri, așa cum și Dumnezeu este generos cu fiecare dintre noi, prin darurile Sale, se arată pe site-ul eparhiei sf-esc.ro.