Hirotonii la Catedrala Arhiepiscopală din Târgoviște

Un articol de: Diac. Vasile Robert Nechifor - 06 Martie 2023

În prima duminică a Postului Mare, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei și Exarh patriarhal, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală din Târ­go­viș­te, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Ierarhul l-a hirotonit întru preot pe diaconul Mihai Adrian Cobianu, pe seama Parohiei Pietrari I, Protoieria Târgoviște Nord, și întru diacon, pe seama Parohiei Râncaciov, Protoieria Târgo­viște Nord, jude­țul Dâmbovița, pe tânărul Alexandru Octavian Ghenea.

În cuvântul de învăţătură, Înalt­preasfinția Sa a evidențiat semnifi­cația Duminicii Ortodoxiei, sărbătoare ce a fost rânduită în urma biruinței dreptei credințe asupra rătăcirilor ereticilor, evocând trăsăturile fundamentale ale Ortodoxiei, credinţă care a fost unul dintre factorii ce au păstrat unitatea neamului românesc, conferindu-i coeziune și sens. „Duminica Ortodoxiei manifestă recunoștința față de Tatăl ceresc, alături de bucuria și de mulțu­mirea noastră pentru că ne-a ajutat, de-a lungul zbuciumatei istorii, să mărturisim adevărul împotriva tuturor rătăcirilor și a ideologiilor care au luptat contra credinței străbune”, a spus ierarhul.

După încheierea sfintei slujbe, a fost citită Pastorala Sfântului Sinod la Duminica Ortodoxiei și a fost inaugurată colecta pentru Fondul Central Misionar, prin intermediul căruia sunt ajutate comu­ni­tățile ortodoxe românești din diasporă, dar și școlile teologice, fiind sprijinite diferite alte activi­tăți social-filantropice bisericești.