Hram la capela şcolară a Liceului Vlădeasa, Huedin

Un articol de: Ziarul Lumina - 29 Noiembrie 2017

Capela școlară din cadrul Liceului Tehnologic Vlădeasa Huedin a serbat luni, 27 noiembrie, pe ocro­titorul spiritual, Sfântul Stelian Paflagonul – ocrotitorul copiilor.
În prezența unui număr mare de elevi, a prof. Mariana Stângă - directorul școlii, a profesorilor și învățătorilor, protopopul de Huedin, Dan Lupuţan, și parohul de la Parohia Huedin II, Tudor Petrovici, au săvârșit o sfeștanie. La finalul slujbei au fost rostite rugăciuni de binecuvântare pentru profesori și elevi, iar cei mici au fost împărtășiți.

Protopopul Dan Lupuţan a vorbit celor prezenți despre Sfântul Stelian, îndemnân­du-i pe elevi să-i urmeze exemplu și să-i ceară ajutorul. Dana Mure­șan, profesor de religie și coord­o­natorul cercului metodic Huedin, a mulțumit tuturor pentru implicarea în desfășurarea hramului. La final, elevii au cântat colinde apoi au fost miruiți și stropiți cu agheasmă, primind fiecare câte o iconiță și dulciuri. Prin contribuția financiară a parohiilor care alcătuiesc Cercul pastoral-misionar Huedin, capela școlară a fost dotată înaintea hramului din acest an cu un video-proiector și cu 30 de scaune, pentru desfășurarea orelor de religie în capelă. Dotarea capelei va continua și pe parcursul anului viitor, în baza protocolului de colaborare încheiat între Protopopiatul Ortodox Huedin și Liceul Tehnologic Vlădeasa, conform Protopopiatului Huedin.