Hram la ctitoria din județul Timiș a Patriarhului României

Data: 17 Octombrie 2022

În ziua de prăznuire a Sfintei Cuvioase Parascheva, 14 octombrie, Mănăstirea Dobreşti din ju­de­țul Timiș, ctitorie a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, şi-a sărbătorit hramul principal. Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timi­șoa­rei și Mitropolitul Banatului, se arată pe site-ul eparhiei, mitropolia-banatului.ro.

La această sfântă sărbătoare au participat credincioșii din Dobrești, din satele învecinate, din Timi­șoara și din toate părțile Banatului, precum și reprezentanți ai auto­rităților locale şi județene.

Din soborul de slujitori care s-au rugat împreună cu ierarhul au făcut parte: protosinghelul Matei Buliga, starețul Mănăstirii Dobrești, preotul Timotei Anișorac, consilier eparhial, protopopul Ionuț-Viorel Furdean de la Lugoj, preoţi şi diaconi de la parohiile şi mănăstirile învecinate așezământului monahal.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat viața de sfințenie a Sfintei Cuvioase Parascheva și lucrarea harului Duhului Sfânt în inima ei, prin post, rugăciune, smerenie și multă nevoință duhovnicească.

În finalul Sfintei Liturghii, a fost oficiată slujba de sfinţire a prinoaselor şi Panihida mică, pentru părinții Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Alexe și Stela, de față fiind și prof. Floare Vişan Ciobotea. Pe lângă hrana duhovnicească primită la Sfânta Liturghie, credin­cioșilor le-au fost oferite și prinoase din partea obștii monahale.