Hram la Mănăstirea Ieud, judeţul Maramureş

Un articol de: Andrei Fărcaş - 02 Mai 2023

În Duminica Mironosiţelor, a 3-a după Paşti, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a săvârşit Sfânta Liturghie cu ocazia hramului, la Mănăstirea Ieud, judeţul Maramureş.
„Duminica Mironosiţelor Femei este una dintre duminicile frumoase de după praznicul Învierii Domnului, a treia după Sfintele Paşti, şi iată am revenit la Mănăstirea Ieud, care-i pusă sub ocrotirea Sfintelor Femei Mironosiţe (...), este o mănăstire care se doreşte a fi una simbolică pe suita de mănăstiri de pe Valea Izei, începând cu Săpânţa Noul Peri, Bârsana, Ieud şi Dragomireşti”, a spus Preasfințitul Părinte Episcop Iustin.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Grupul psaltic „Theologos”, dirijat de Florian Vois, iar la chinonic a cântat arhid. Vlad Verdeş. În cadrul slujbei, ierarhul l-a hirotonit întru diacon pe teologul Ioan Ilieş.

Ierarhul a vorbit despre Sfintele Femei Mironosiţe, precizând că acestea sunt amintite şi pomenite în Sfintele Evanghelii ca făcând parte din grupul de femei ce-L urmau pe Mântuitorul, însoţind-o pe Maica Domnului.

La încheierea Sfintei Liturghii, maica stareţă Mihaela Popan a oferit ierarhului o icoană a Mântuitorului şi un coş cu flori.