Hram la o biserică din Capitală care are moaște ale Sfintei Maria Magdalena

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 20 Iulie 2021

Parohia „Sfântul Antonie cel Mare” și „Sfântul Ioan Casian” din Protoieria Sector 4 Capitală își va cinsti joi, 22 iulie, cel de-al treilea hram închinat Sfintei Mironosițe și întocmai cu Apostolii Maria Magdalena. În patrimoniul sacru al bisericii se păstrează din anul 2017, într-o raclă confecționată la Atelierele Patriarhiei Române, un fragment din moaștele sfintei ocrotitoare aduse din Biserica Ortodoxă a Greciei.

Evenimentele liturgice dedicate sărbătorii singurei biserici din Capitală cu hramul închinat Sfintei Maria Magdalena vor debuta miercuri, 21 iulie 2021, începând cu ora 18:00, cu slujba Vecerniei Mari unită cu Litia.

A doua zi, de la ora 8:00 va fi săvârșit Acatistul Sfintei Miro­nosițe Magdalena, de la ora 8:30, slujba Utreniei, iar în continuare, de la 9:30, va fi oficiată Sfânta Liturghie, iar la final, slujba Parastasului pentru ctitorii și binefăcătorii lăcașului de cult tre­cuți la Domnul. Toți cei prezenți vor primi pachete cu alimente și hrană.

„În ultimii ani, la biserica noastră s-au efectuat următoarele lucrări de înfrumusețare: s-au executat lucrări de pictură murală din nou, tehnica frescă, s-au pictat icoanele de la catapeteasmă, s-au montat pavele în curtea bisericii, învelitoare nouă pe biserică și tâmplărie PVC, s-a lucrat la fațada bisericii, a fost pictat pridvorul din exterior, iar în prezent se lucrează la pardoseala din granit în biserică și la mobilierul bisericesc”, ne-a spus părintele paroh Sebastian Gabor.

Biserica Parohiei „Sfântul Antonie cel Mare”, „Sfântul Ioan Casian” și „Sfânta Mironosiță Maria Magdalena, cea întocmai cu Apostolii”, se află pe strada Pridvorului nr. 6A, sector 4, București.