Hram la Prundu Bârgăului, Protopopiatul Bistriţa

Un articol de: Darius Echim - 16 Decembrie 2020

În Duminica a 28-a după Rusalii (a Sfinților Stră­moși - Pilda celor pof­tiți la cină), 13 decembrie 2020, Prea­sfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Epis­cop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a săvârşit Sfânta Liturghie în comunitatea ortodoxă din Prundu Bârgăului, Protopopiatul Bistriţa, cu ocazia hramului ce are loc în prima duminică după sărbătoarea Sfântului Nicolae. După citirea pericopei evanghelice, ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură și i-a îndemnat pe credin­cioși să ia parte la slujbele Bisericii: „La biserică trebuie să mergem cu smerenie și să ne bucurăm de cina pe care, cu atâta dragoste, ne-o oferă Dumnezeu”.

Preotul paroh Florin Celsie a fost hirotesit iconom, Maria Vrășmaș, dirijoarea corului parohial, a primit Ordinul „Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin”, iar alți bine­făcători au primit diplome de aleasă cinstire.

Preasfințitul Părinte Episcop Benedict Bistriţeanul a săvârșit slujba Parastasului pentru toți preoții parohiei care au trecut la Domnul, printre care şi preotul Ioan Jauca, care a păstorit comunitatea din Prundu Bârgăului în perioada 1979-2019. Ierarhul a săvârşit şi slujba Sfeștaniei la casa parohială a Parohiei Prundu Bârgău­lui I, care în ultimul an a beneficiat de ample lucrări de renovare și înfrumusețare.