Hram la schitul din Valea lui Mihai, Episcopia Oradiei

Un articol de: Pr. Andi Constantin Bacter - 23 Noiembrie 2021

Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a săvârşit Sfânta Liturghie, duminică, 21 noiembrie, la Schitul „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” din Valea lui Mihai, dependent de Mănăstirea Izbuc. Vizita pastorală a avut loc cu ocazia hramului şi la împlinirea a 10 ani de când ierarhul a târnosit lăcașul de cult al schitului. Cu acest prilej, Preasfinţia Sa a binecuvântat lucrările de extindere, înnoire și înfrumusețare a sfântului lăcaș, prin stropirea cu apă sfințită și ungerea cu Sfântul și Marele Mir.

Pr. Sorin Nistor, secretar la Protopopiatul Marghita, a citit Pastorala Sfântului Sinod la prima duminică a Postului Nașterii Domnului. La momentul chinonicului, un grup de tinere de la Parohia Ciuhoi, Protopopiatul Marghita, înveșmân­tate în straie tradițio­nale, au interpretat cele dintâi colinde ale Postului Nașterii Domnului din acest an. Pr. Gheorghe-Florin Indrie, slujitor la schitul din Valea lui Mihai, a fost hirotesit întru iconom, apoi arhim. Mihail Tărău, starețul Mănăstirii Izbuc și exarhul mănăstirilor și așeză­min­telor monahale, a prezentat credincioșilor prezenți lucrările administrative care s-au realizat între anii 2019 şi 2021 la acest așezământ monahal.

Preasfinţitul Părinte Episcop Sofronie i-a felicitat pe cei care s-au implicat în eforturile de înnoire și înfrumusețare a schitului şi i-a îndemnat pe credincioși să conști­en­ti­zeze ­tezaurul unic pe care îl moș­te­nesc prin credința creștină. De asemenea, le-a urat tuturor să aibă parte de multă sănătate, de post binecuvântat, în pace și cu mult folos duhovnicesc, sfătuindu-i să se pregătească cu sârg pentru întâmpinarea praznicului Nașterii Domnului.