Hram și binecuvântare la Parohia Mănăstirea, județul Cluj

Un articol de: Darius Echim - 15 Septembrie 2020

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramure­șu­lui și Sălajului, a săvârşit Sfânta Liturghie duminică, 13 septembrie, în Parohia Mănăstirea, Protopopiatul Dej, județul Cluj, cu prilejul hramului bisericii și binecuvântării noii case parohiale.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, intitulat „Jertfa Sfintei Cruci ne răscumpără din păcat și din moarte”.

În cadrul slujbei, ierarhul a hirotonit întru preot pe arhidiaconul Andrei Stoian, pentru Parohia Aghireșu-Fabrici, Protopopiatul Huedin, şi s-a rugat pentru cei bolnavi, pentru personalul medical și pentru cei aflați în slujba aproapelui, precum și pentru elevii care încep școala. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul de cân­tă­reți al Parohiei „Sfântul Nectarie” din Dej. 

Ierarhul i-a acordat distincţia „Crucea Arhiepiscopală” preotului paroh Marcel Daniel Coroian, pentru activitatea pastorală și administrativă, iar epitropului parohiei, Grigore Ciotlăuș, i-a acordat Gramata mitropolitană însoțită de Sfânta Scriptură, cea mai nouă distincție a Mitropoliei Clujului, Maramureşului şi Sălajului. Primarul comunei Mica, Roland Tiberiu Zelencz, membrii Comitetului și Consiliului parohial, precum și cei care s-au implicat în viața și activitățile parohiei au primit diplome de aleasă cinstire.

După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Andrei a binecuvântat noua casă parohială, ridicată din 2015 cu sprijinul credincioşilor şi al Consiliului local, și a sfințit troița din fața casei. Cu acest prilej, a dăruit preotesei Călina Coroian o icoană cu chipul Maicii Domnului.