Hramul Altarului de vară al Mănăstirii Plumbuita

Un articol de: Diac. Emilian Apostolescu - 03 Octombrie 2023

Ziua de 1 octombrie a fost un mo­ment de sărbătoare pentru ob­ștea și pelerinii Mănăstirii Plumbuita din București, fiind prăznuit hramul Altarului de vară al așe­ză­mântului monahal, „Acoperământul Maicii Domnului”. Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de un sobor de preoți și diaconi condus de părintele Mihai Popescu, protopop al Protoieriei Sector 2 Capitală. Programul hramului a inclus și o serie de evenimente culturale, printre care și vernisajul unei expoziții de pictură cu mănăstiri și biserici din sectorul 2 al Capitalei, a transmis TRINITAS TV.

În cuvântul de învățătură rostit la finalul slujbei, părintele protosinghel Justin Bulimar, starețul Mănăstirii Plumbuita, le-a vorbit credincioșilor despre binecuvântarea Maicii Domnului și despre bucuria de a o avea ocrotitoare: „Astăzi o cinstim cum se cuvine pe Împărăteasa cerului și a pământului care este ocrotitoarea noastră, a tuturor. De șapte ani, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, la sfințirea acestui Altar de vară am primit-o ca ocrotitoare pe Maica Domnului într-un mod special”.

Pe tot parcursul slujbei, credin­cio­șii s-au putut închina la moaș­tele mai multor sfinți și la Icoana Maicii Domnului „Prodromița”. La final, a fost oficiată slujba Parastasului pentru ctitorii mănăstirii trecuți la Domnul.