Hramul bisericii din incinta Seminarului Teologic Ortodox din Alba Iulia

Un articol de: Oana Rusu - 22 Noiembrie 2022

La sărbătoarea Intrării în biserică a Maicii Domnului, Înaltprea­sfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a săvârşit Sfânta Liturghie la Biserica „Sfântul Simion Ștefan” și „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” din incinta Seminarului Teologic Ortodox din Alba Iulia.

Conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei, cu prilejul hramului lăcașului de închinare, la slujbă au luat parte cadrele didactice și elevii instituției de învățământ, precum și numeroși credincioși. În cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Ionuț Pavel a fost hirotonit preot pentru Parohia Iclandu Mare, Protopopiatul Luduș, iar Andrei Zăvoian a fost hirotonit diacon.

Adresându-se celor prezenți, ierarhul a spus: „În Cana Galileei, Maica Domnului s-a adresat Fiului ei Iisus Hristos ca să-i scape pe miri de rușine. A făcut acest lucru fără ca să o roage  cineva sau să intervină. Tot așa, ea poate să mijlocească acum și întotdeauna pentru noi în situații mult mai grele și amenin­țătoare. În primejdii, în frământări și în dificultăți, să o chemăm pe stăpâna noastră cerească și ea, în mod cert, va mijloci pentru noi”. La final, pr. prof. dr. Eugen Pintea, directorul seminarului, i-a oferit ierarhului un coș cu flori.