Hramul bisericii din Lopatnic, Republica Moldova

Un articol de: Silviu Dascălu - 22 Septembrie 2022

Miercuri, 21 septembrie, de ziua prăznuirii Naşterii Maicii Domnului după calendarul neîndreptat, Preasfințitul Părinte Antonie, Episcopul de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Biserica „Naşterea Maicii Domnului” din satul Lopatnic, raionul Edineţ, păstorită de părintele Igor Roşca, cu ocazia sărbătoririi hramului.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de către preotul Ciprian Bogdan Aiftincăi, de la Parohia „Naşterea Maicii Domnului” din satul Podriga, comuna Drăgu­șeni, jude­țul Botoșani. La slujba de hram a mai slujit și părintele Constantin Luca, de la Parohia „Sfântul Proroc Ilie” din Târgu Neamț.

Ierarhul a felicitat comunitatea din Lopatnic cu ocazia sărbătoririi hramului și a vorbit despre rolul de intermediar al Maicii Domnului între creștini și Fiul său. Totodată, a apreciat şi de data aceasta activitatea rodnică şi jertfelnică a părintelui Igor în calitate de paroh al bisericii din Lopatnic și Fetești, dar și ca protoiereu al Protopopiatului de Edineț și Dondușeni.

Părintele Igor, la rândul său, a mulţumit ierarhului pentru vizită şi binecuvântarea arhierească, invitându-l să mai vină la Lopatnic şi cu alte ocazii, precum și preoților de peste Prut, pentru dragostea de Basarabia.