Hramul Bisericii Pătru-Iacob din Reșița

Un articol de: Arhid. Pavel Canea - 12 Noiembrie 2018

Sfânta Liturghie în ziua hramului Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Reșița a fost oficiată de Prea­sfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caranse­beșului, în biserica parohială cunoscută de către reșițeni ca Biserica Pătru-Iacob.

Ierarhul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit sfânta slujbă, la finalul căreia a rostit un cuvânt în care a explicat lucrarea îngerilor în viața noastră și cum putem să ne folosim noi de ajutorul lor.

După Sfânta Liturghie, Prea­sfinția Sa a primit din partea parohiei o diplomă de excelență alături de o hartă cu România Mare și o carte, pentru promovarea cultural-religioasă a Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Reșița. De asemenea, un grup de copii și tineri din parohie, a sus­ținut la final un program artistic de cântece și poezii patriotice.

Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” a fost construită în anul 1872 şi se află în centrul civic al municipiului Reşiţa. În anul 1985, autorităţile comuniste au translatat 55 de metri locaşul de cult şi l-au înconjurat de blocuri.

Tot joi, 8 noiembrie, Preasfin­țitul Părinte Lucian a săvârșit slujba Vecerniei cu Litie la Biserica „Schimbarea la Față” din Reșița și a sfințit o icoană cu Sfântul Nectarie Taumaturgul ce a fost amplasată spre închinare și cinstire în sfântul locaș.

La sfânta slujbă au participat autorități locale, credincioși din parohie, dar și din alte cartiere ale munici­piului reședință de județ.