Hramul Bisericii „Sfântul Dionisie Exiguul” din Galaţi

Un articol de: Pr. Rareș Bucur - 04 Septembrie 2017

În ziua de 1 septembrie 2017, odată cu începutul noului an bisericesc, a fost sărbătorit hramul Bisericii „Sfântul Vasile cel Mare şi Sfântul Dionisie Exiguul” din municipiul Galaţi.

Sărbătoarea a debutat în ajun prin oficierea, la ceas de seară, a Vecerniei cu Litie şi a Acatistului Mântuitorului Iisus Hristos și a continuat a doua zi prin săvârşirea Sfintei Liturghii de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Răspunsurile liturgice au fost oferite de corala bisericii, alcătuită din tineri elevi şi studenţi din parohie.

La eveniment au participat profesori, oameni de cultură din mu­nicipiu şi credincioşi ai parohiei, dar şi din alte parohii din oraş.

Biserica desfăşoară ample programe cu copiii şi tinerii parohiei, în cadrul programului naţional „Hristos împărtăşit copiilor”.

Cu prilejul sărbătoririi hramului, parohia a asigurat masa de prânz bătrânilor aflaţi în două instituţii de ocrotire socială, au fost acordate ajutoare financiare bolnavilor şi familiilor sărace aflate în evidenţele speciale ale parohiei şi au fost organizate cursuri de şah şi activităţi educative în cadrul unui club de lectură pentru elevi cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani.

După Sfânta Liturghie s-au oficiat slujba de Te Deum pentru începutul noului an bisericesc şi slujba de pomenire a ctitorilor adormiţi în Domnul.