Hramul catedralei din Turda și binecuvântarea picturii interioare

Un articol de: Darius Echim - 16 Noiembrie 2021

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a liturghisit duminică, 14 noiembrie, la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Turda, cunoscută și sub denumirea de catedrala din Turda. Ierarhul a binecuvântat lucrările de restaurare efectuate recent la pictura interioară a lăcașului de cult.

În cuvântul de învăţătură adresat credincioşilor, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a îndemnat „să-L iubim pe Hristos în ceilalți”. În cadrul slujbei, diaconul Horațiu Pogăcean a fost hirotonit preot pentru Parohia Buru, Protopopiatul Turda. De asemenea, s-au înălțat rugăciuni pentru odihna sufletelor Episcopilor Vasile Flueraș și Gurie Georgiu. Răspunsurile liturgice au fost date de corul catedralei din Turda, dirijat de diaconul Stelian Marțiș și preoteasa Ioana Marchiș.

Preoții parohi Alexandru Rus (Parohia Turda I) și Grigore Mar­chiș (Parohia Turda III) au primit Ordinul „Mihai Vodă” pentru clerici, iar binefăcătorii au primit diplome de aleasă cinstire.