Hramul Catedralei Episcopale din Oradea

Un articol de: Pr. Andi Constantin Bacter - 09 Mai 2024

În Duminica Sfintelor Paști, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a slujit la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea, prilej cu care a fost prăznuit și hramul principal al sfântului lăcaș. Slujba Învierii a fost săvârşită de ierarh în pre­zența a sute de credincioși, oferind tuturor din lumina adusă de la Ierusalim.

În dimineața Sfintei Învieri, Preasfinţitul Părinte Episcop Sofronie a oficiat Dumnezeiasca Liturghie şi a rostit un cuvânt de folos duhovnicesc, în care a subliniat că „bucuria de astăzi este o pregus­tare a bucuriei supreme, a fericirii desăvârșite din Împărăția cerurilor. Sărbătoarea Învierii este o oglindă a strălucirii nepământene și netrecătoare a Împărăției din ceruri, pe care o inaugurează Mântuitorul nostru Iisus Hristos”.

Ierarhul a liturghisit, în a doua zi a praznicului, în Parohia Oradea-Mihai Eminescu şi a ținut un cuvânt de învățătură despre Învierea Domnului Iisus Hristos ca plinire a istoriei omenești. Pr. paroh Vasile-Nicolae Vesa a mulțu­mit ierarhului pentru arhiereasca slujire, care a sporit bucuria serbării praznicului Învierii Dom­nului, hramul bisericii parohiale.