Hramul Catedralei Mitropolitane românești din Paris

Data: 11 Noiembrie 2021

Duminică, 7 noiembrie 2021, a constituit pentru Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale o zi importantă, întrucât s‑a sărbătorit, anticipat, hramul Catedralei Mitropolitane din Paris, „Sfinții Arhangheli Mihail, Gavriil și Rafail”. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Iosif împreună cu Preasfințitul Părinte Teofil, Episcopul ortodox român al Spaniei și Portugaliei; Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereu‑vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, și Preasfințitul Părinte Timotei de Iberia, Arhiereu‑vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei.

Cuvântul de învățătură a fost rostit cu acest prilej de Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Iosif a mulțumit tuturor ierarhilor prezenți la acest eveniment deosebit din viața mitropoliei, evocând, în același timp, câteva repere istorice privind Catedrala românească din Paris. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a mulțumit și tuturor clericilor și credincioșilor care s‑au alăturat acestui moment festiv.

Sărbătoarea a continuat după Sfânta Liturghie cu o conferință susținută de către ierarhii prezenți, cu tema „Comuniunea dintre om și Dumnezeu prin rugăciune”, urmată de un dialog cu preoții și credincioșii, se arată pe site‑ul episcopia‑italiei.it.