Hramul Catedralei româneşti din Melbourne, Australia

Un articol de: Diac. Vasile Robert Nechifor - 01 Iulie 2020

Luni, 29 iunie, Catedrala ortodoxă a comunităţii româneşti din Melbourne şi-a sărbătorit ocrotitorii spirituali, pe Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel. Cu acest prilej, Preasfinţitul Părinte Mihail, Episcopul ortodox român al Australiei și Noii Zeelande, a săvârşit Sfânta Liturghie şi a rostit un cuvânt de învăţătură în care a subliniat importanţa activităţii misionare şi a învăţăturii celor doi corifei ai Apostolilor pentru viaţa Bisericii.

„Noi îi cinstim pe aceşti doi corifei ai Apostolilor pentru că au fost judecaţi şi au murit împreună. Şi-au dat viaţa, mărturisindu-L pe Mântuitorul Iisus Hristos prin jertfa supremă, prin sângele pe care l-au vărsat în cetatea imperială”, a spus ierarhul. 

Slujba de hram a fost oficiată cu respectarea condițiilor de restricţie impuse de guvernul australian pentru limitarea pericolului de infectare cu noul coronavirus. În acelaşi context, a fost marcată festiv şi sărbătorirea a 12 ani de la întronizarea Preasfinţitului Părinte Mihail ca Episcop ortodox român al Australiei și Noii Zeelande.