Hramul de vară al bisericii din Salina Târgu Ocna

Data: 29 Iulie 2020

În ziua de 26 iulie, Biserica Ortodoxă face pomenirea Sfintei Cuvioase Muceniţe Paraschevi din Roma, o sfântă fecioară care s-a înscris în rândul sfintelor femei care au mărturisit pe Hristos chiar cu preţul vieţii. Cu această ocazie, biserica din masivul de sare de la Târgu Ocna, județul Bacău, şi-a sărbătorit hramul de vară, dedicat mai ales tinerilor şi copiilor.

„Şi anul acesta, în contextul situaţiei actuale, am avut bucuria de a-l avea în mijlocul nostru pe părintele protopop de Oneşti, Ioan Bârgăoanu, sub protia căruia s-au săvârşit slujba Acastistului Sfintei Paraschevi şi Sfânta Liturghie. În cadrul slujbei au fost pomeniţi părinţii şi fraţii care au slujit sau şi-au adus o contribuţie deosebită în realizarea acestui locaş de închinare, unic prin măreţia lui. Răspunsurile la strană au fost oferite de către tinerii de la ATOR, cei care ne-au însoţit de fiecare dată în rugăciunile înălţate către Sfânta Muceniţă Paraschevi din Roma”, a declarat părintele Elisei Roncea, parohul bisericii închinate Sfintei Varvara şi Sfintei Paraschevi din Salina Târgu Ocna.

În cuvântul de învăţătură, părintele protopop a evidenţiat aspecte din viaţa Sfintei Paraschevi, precum şi unele minuni pe care ea le-a săvârşit în Grecia şi nu numai. În cuvântul său a mai subliniat faptul că de multe ori suntem şi noi orbi, nevăzând permanent adevărul, binele şi calea cea adevărată ce duce spre mântuire.